expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 18 maja 2015

Jajka faszerowane groszkiem

  • Jajka są bardzo smaczne i pięknie się prezentują,robię je zawsze na Święta Wielkanocne.Swoim wyglądem zachwycają gości.
  • Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo

    1 szklanka mrożonego zielonego groszku

    2 łyżki majonezu

    sól, pieprz
  • Sposób przygotowania:
  • Groszek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy. Za pomocą noża z bardzo cienkim czubkiem wycinamy zygzak wokół górnej części jajka.Dolną część jajka lekko ścinamy żeby jajko dobrze stało. Bardzo delikatnie wyjmujemy żółtka, przekładamy je do miski, dodajemy groszek i majonez.Za pomocą blendera miksujemy je na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy każdą połówkę jajka, przykrywamy wierzchnią częścią jajka.
  • Jajka możemy przekroić na pół i wypełnić farszem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz