- Jajka są bardzo smaczne i pięknie się prezentują,robię je zawsze na Święta Wielkanocne.Swoim wyglądem zachwycają gości.
-
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
1 szklanka mrożonego zielonego groszku
2 łyżki majonezu
sól, pieprz - Sposób przygotowania:
- Groszek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy. Za pomocą noża z bardzo cienkim czubkiem wycinamy zygzak wokół górnej części jajka.Dolną część jajka lekko ścinamy żeby jajko dobrze stało. Bardzo delikatnie wyjmujemy żółtka, przekładamy je do miski, dodajemy groszek i majonez.Za pomocą blendera miksujemy je na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy każdą połówkę jajka, przykrywamy wierzchnią częścią jajka.
- Jajka możemy przekroić na pół i wypełnić farszem.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz