- Tatar przyrządzony w ten sposób bardzo ładnie się prezentuje. Najlepiej smakuje z chrupiącym pieczywem.
-
Składniki:
- 5 filetów śledziowych
4 ogórki kiszone
5 jajek ugotowanych na twardo
2 papryki czerwone
1 mały słoik grzybów marynowanych
1 cebula cukrowa
Sos:
1,5 łyżka musztardy
1,5 łyżka miodu
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka ostrej papryki
sól,pieprz - Sposób przygotowania:
- Śledzie przekładamy do miski, zalewamy wodą , moczymy przez 1,5 godziny, kroimy w kostkę. Cebule i jajka obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, wszystkie składniki kroimy w kostkę, Składniki sosu łączymy ze sobą, mieszamy z pozostałymi składnikami. Wstawiamy do lodówki.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz