expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 17 maja 2015

Tatar ze śledzia po węgiersku

  • Tatar przyrządzony w ten sposób bardzo ładnie się prezentuje. Najlepiej smakuje z chrupiącym pieczywem.
  • Składniki:
  • 5 filetów śledziowych

    4 ogórki kiszone

    5 jajek ugotowanych na twardo

    2 papryki czerwone

    1 mały słoik grzybów marynowanych

    1 cebula cukrowa

    Sos:

    1,5 łyżka musztardy

    1,5 łyżka miodu

    3 łyżki koncentratu pomidorowego

    1 łyżeczka ostrej papryki

    sól,pieprz
  • Sposób przygotowania:
  • Śledzie przekładamy do miski, zalewamy wodą , moczymy przez 1,5 godziny, kroimy w kostkę. Cebule i jajka obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, wszystkie składniki kroimy w kostkę, Składniki sosu łączymy ze sobą, mieszamy z pozostałymi składnikami. Wstawiamy do lodówki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz