Grzyby przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy na kilka godzin żeby grzyby zmiękły, gotujemy do miękkości. Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy ziarna pieprzu, ziele angielskie i listek laurowy, zalewamy wodą, gotujemy do miękkości, ostudzoną odciskamy z nadmiaru wody. Grzyby i kapustę drobno siekamy, cebulę obieramy kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju lnianym, dodajemy kapustę z grzybami, smażymy przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
sobota, 9 maja 2015
Wigilijna kapusta z grzybami
Grzyby przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy na kilka godzin żeby grzyby zmiękły, gotujemy do miękkości. Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy ziarna pieprzu, ziele angielskie i listek laurowy, zalewamy wodą, gotujemy do miękkości, ostudzoną odciskamy z nadmiaru wody. Grzyby i kapustę drobno siekamy, cebulę obieramy kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju lnianym, dodajemy kapustę z grzybami, smażymy przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz