expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sobota, 9 maja 2015

Kurczak pieczony



Dodatek czarnuszki i ziół sprawia że kurczak jest bardzo aromatyczny . Mięso jest bardzo soczyste i smaczne.

                     
Składniki:

1 mały kurczak

1 łyżeczka przyprawy do kurczaka

1 łyżeczka słodkiej papryki

0,5 łyżeczki ostrej papryki

1 łyżeczka soli 

0,5 łyżeczki czarnuszki

1 łyżeczka ziół do drobiu

¼ szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Kurczaka dokładnie myjemy,odsączamy z nadmiaru wody za pomocą ręcznika papierowego.Wszystkie przyprawy mieszamy z olejem i nacieramy kurczaka zewnątrz i od wewnątrz.Przekładamy do miski,przykrywamy i wstawiamy do lodówki na noc.Kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 1,5-2 godziny w temperaturze 180 stopni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz