Składniki:
500 gram piersi z indyka
Przyprawa do indyka
Słodka i ostra papryka
2 jajka
100 gram paluszków słonych Fanex
Olej do smażenia
Dodatkowo:
Sos bazyliowy Fanex
Przyprawa do indyka
Słodka i ostra papryka
2 jajka
100 gram paluszków słonych Fanex
Olej do smażenia
Dodatkowo:
Sos bazyliowy Fanex
Sposób przygotowania:
Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, najlepiej paski, posypujemy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką. Wszystko dokładnie mieszamy, wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki. Paluszki mielimy w młynku, kawałki indyka obtaczamy w roztrzepanym jajku oraz zmielonych paluszkach. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron, odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Na półmisku układamy kąski z kurczaka, podajemy je z sosem bazyliowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz