Składniki:
300 gram fletów śledziowych
1 szklanka sosu słodkie chili
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 duża cebula
Mała puszka kukurydzy z chili Bonduelle
Mała puszka czerwonej fasoli Bonduelle
Sól, pieprz
Olej do smażenia
1 szklanka sosu słodkie chili
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 duża cebula
Mała puszka kukurydzy z chili Bonduelle
Mała puszka czerwonej fasoli Bonduelle
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy prze 2 godziny, kroimy na 2 cm. kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy, oczyszczone papryki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, podsmażamy pokrojone warzywa. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy, dodajemy do warzyw, wlewamy sos chili, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, pozostawiamy do ostudzenia. Do sosu dodajemy pokrojone śledzie, delikatnie mieszamy, przekładamy do lodówki. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz