Składniki:
1 puszka kajmaku
1 litr mleka
1 szklanka mąki krupczatki Młynomag
1/4 szklanki cukru
1 masło roślinne
1 cukier waniliowy
3 opakowania herbatników
2 opakowania krakersów
0,5 litra śmietany kremówki
2 łyżeczki żelatyny
3 łyżki cukru pudru
1 tabliczka gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
3 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, cukrem waniliowym oraz masłem. Pozostałą szklankę mleka mieszamy z mąką krupczatką, wlewamy do gotującego się mleka, gotujemy budyń. Dno formy (24x40) wykładamy herbatnikami, wylewamy gorący budyń. Układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy kajmak, ponownie układamy warstwę krakersów. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, wlewamy do śmietany. Masę śmietanową wykładamy na krakersach. Na wierzch ścieramy gorzką czekoladę. Ciasto przed podaniem mocno schładzamy.
Wspaniałe ciasto :)
OdpowiedzUsuńPyszne ciasto Bogusiu :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńPyszne ciasto:)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszne ☺
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuń