.Składniki:
2 torebki ryżu1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku
300 gram pieczarek
1 cebula
1 papryka czerwona
1,5 łyżki kurkumy
curry
ostra papryka
sól, pieprz
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy według przepisu na opakowaniu. Cebulę obieramy, pieczarki i paprykę oczyszczamy , kroimy w kostkę , podsmażamy na rozgrzanym oleju. Groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy, dodajemy do podsmażonych warzyw. Dodajemy ostudzony ryż , podsmażamy przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodka i ostrą papryką oraz curry. Wszystko dokładnie mieszamy, podajemy na ciepło.
Taki ryż nawet bez mięsa może robić za szybki i smaczny obiad :)
OdpowiedzUsuńWolę sam bez mięsa, jest bardzo smaczny:)
Usuń