expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 1 lutego 2016

Pałki z kurczaka po aztecku

Pałki z kurczaka są smaczne, dodatek skórki pomarańczowej i pieprzu azteckiego sprawia że są bardzo aromatyczne i soczyste. Dp potrawy użyłam przyprawy od firmy Rafex.

Składniki:
1 kilogram pałek z kurczaka
1/4 szklanki oleju
2 łyżki pieprzu azteckiego Rafex
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki mielonej skórki pomarańczowej
Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Do miski wlewamy olej, dodajemy pieprz aztecki, mieloną skórkę pomarańczową oraz sól, dokładnie mieszamy. Nacieramy pałki z kurczaka, przekładamy do miski, wstawiamy na noc do lodówki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni.


4 komentarze: