expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 12 lutego 2016

Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem

Smaczna surówka do obiadu, często podaję ją do mięsa, ma fajny lekko ostry smak.



Składniki:
Pół główki czerwonej kapusty
1 jabłko
1 cebula
1-2 łyżki tartego chrzanu
4 łyżki majonezu
Sok z cytryny
Sól, pieprz 
Cukier
Sposób przygotowania:
Kapustę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobna kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy, chrzan, majonez i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki na godzinę żeby wszystkie składniki połączyły się ze sobą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz