expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 11 lutego 2016

Pełnoziarniste zapiekanki z oscypkiem

Uwielbiam oscypka połączonego z konfiturą żurawinową, mogę go jeść codziennie dlatego postanowiłam przyrządzić zapiekanki z oscypkiem. Są bardzo pożywne i smaczne, polecam na śniadanie lub kolację.Do zapiekanek użyłam konfitury żurawinowej od firmy Fanex która ma wyjątkowy smak i aromat.

Składniki:
4 bułki pełnoziarniste
1 duży oscypek
masło
zioła do pizzy
konfitura żurawinowa Fanex
Sposób przygotowania:
Bułki kroimy na pół, smarujemy masłem, posypujemy ziołami do pizzy. Oscypka kroimy w dość cienkie plasterki, układamy na posmarowanych masłem bułkach. Bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zapiekamy przez 5-8 minut. Zapiekanki przekładamy na talerz, na każdą nakładamy porcję konfitury żurawinowej.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz