Składniki:
200 gram piersi z indyka
100 gram sezamu
1 jajko
Przyprawa do indyka
Sól, pieprz
0,5 opakowania mix sałat
Garść roszponki
250 gram pomidorków koktajlowych
Dressing caesar Roleski
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pierś z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do indyka, wstawiamy na noc do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej, indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na lekko złoty kolor, odsączmy z nadmiaru tłuszcz. Sałatę myjemy, osuszamy, układamy na talerzu. Pomidorki kroimy na pół, układamy na sałacie razem z kawałkami usmażonego indyka. Całość polewamy dressingiem caesar.
W sam raz na pyszną i zdrową kolację ☺
OdpowiedzUsuńNa kolację idealna:)
Usuń