expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sobota, 20 lutego 2016

Sałatka z roszponką i indykiem

Delikatna i smaczna sałatka z indykiem, pomidorkami i roszponką, idealnie komponuje się z dressingiem Caesar, możemy przygotować ją na lekki obiad do pracy. Do sałatki użyłam dressingu Caesar od firmy Roleski.

Składniki:
200 gram piersi z indyka
100 gram sezamu
1 jajko
Przyprawa do indyka
Sól, pieprz
0,5 opakowania mix sałat
Garść roszponki
250 gram pomidorków koktajlowych
Dressing caesar Roleski
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pierś z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do indyka, wstawiamy na noc do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej, indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na lekko złoty kolor, odsączmy z nadmiaru tłuszcz. Sałatę myjemy, osuszamy, układamy na talerzu. Pomidorki kroimy na pół, układamy na sałacie razem z kawałkami usmażonego indyka. Całość polewamy dressingiem caesar.



2 komentarze: