Makaron czekoladowy dostałam od firmy Makarony Polskie, doskonale smakuje z sosem jagodowym, moim zdaniem jest to idealne połączenie smaków. Pierwszy raz miałam okazję spróbować makaronu z dodatkiem kakao, jest bardzo smaczny, od dziś będę go częściej przyrządzała.
Składniki:
400 gram makaronu czekoladowego ozdobne wstęgi Makarony Polskie
250 gram serka mascarpone
0,5 szklanki jogurtu naturalnego
0,5 szklanki mrożonych jagód
1-2 łyżki cukru pudru do smaku
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, odstawiamy do ostudzenia. Serek mascarpone i jogurt przekładamy do miski, dodajemy rozmrożone jagody, miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Na talerzu układamy porcję makaronu, polewamy przygotowanym sosem, wierch możemy posypać jagodami.
aż ślinka cieknie na sam widok :)
OdpowiedzUsuńAle pysznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńBajeczny makaron! Palce lizać :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuńMniam ☺
OdpowiedzUsuń