expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 14 lutego 2016

Makaron czekoladowy z sosem jagodowym

Makaron czekoladowy dostałam od firmy Makarony Polskie, doskonale smakuje z sosem jagodowym, moim zdaniem jest to idealne połączenie smaków. Pierwszy raz miałam okazję spróbować makaronu z dodatkiem kakao, jest bardzo smaczny, od dziś będę go częściej przyrządzała.

Składniki:
400 gram makaronu czekoladowego ozdobne wstęgi Makarony Polskie
250 gram serka mascarpone
0,5 szklanki jogurtu naturalnego
0,5 szklanki mrożonych jagód
1-2 łyżki cukru pudru do smaku
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, odstawiamy do ostudzenia. Serek mascarpone i jogurt przekładamy do miski, dodajemy rozmrożone jagody, miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Na talerzu układamy porcję makaronu, polewamy przygotowanym sosem, wierch możemy posypać jagodami.


5 komentarzy: