expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 29 lutego 2016

Parówki w cieście francuskim

Parówki pieczone w cieście francuskim są smaczne i szybkie do przyrządzenia, polecam na szybkie śniadanie lub kolację. 

Składniki:
1 op. ciasta francuskiego
6 parówek
100 gram tartego żółtego sera
ketchup łagodny Roleski
zioła do pizzy
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie rozwijamy na desce, kroimy na 4 prostokąty, smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami. Ser żółty ścieramy na tarce, posypujemy ciasto, układamy parówki, zwijamy. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wierch smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz