Składniki:
300 gram szynki z wędzarni Biesiada Polska Hańderek
200 gram sera żółtego
1 puszka ananasa
1 słoik selera konserwowego
1 puszka kukurydzy
kawałek pora
5 łyżek majonezu
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Odsączonego z zalewy ananasa kroimy w paski, szynkę i ser żółty kroimy w kostkę, pora kroimy w pół paski. Selera konserwowego i kukurydzę odsączamy na sicie z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, przed podaniem sałatkę schładzamy w lodówce.
Smacznego.
Pyszna sałatka Bogusiu :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Asiu:)
UsuńSuper sałatka :-) już mi smakuje :-) no i śliczny talerzyk Bogusiu :-)
OdpowiedzUsuń