expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 8 stycznia 2016

Sałatka z pieczarek

Sałatka z pieczarek jest bardzo smaczna, szybko się ją robi. Często przyrządzam ją na piątkowe kolacje.



Składniki:
0,5 kilograma pieczarek
4 jajka ugotowane na twardo
2 cebule 
4 ogórki konserwowe
pół pęczka natki pietruszki
5 łyżek majonezu
1 łyżka musztardy
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Oczyszczone i umyte pieczarki kroimy w plasterki, gotujemy w osolonym wrzątku przez 3 minuty, odcedzamy, studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w cienkie paski, przekładamy do miski, zalewamy wrzątkiem, odcedzamy na sitku. Jajka oraz ogórki konserwowe kroimy w cienkie paski. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.


2 komentarze: