expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 25 maja 2015

Zupa krem ze szparagów


  • Zupa ze szparagów jest bardzo szybka i prosta do przyrządzenia a za razem bardzo smaczna . Szkoda że szparagi są tak krótko.

  • Składniki:
  • pęczek zielonych szparagów

    1 cebula

    1 litr bulionu warzywnego

    100 gram serka topionego kremowego

    olej do smażenia

    sól,pieprz
  • Sposób przygotowania:
  • Do garnka wlewamy olej , dodajemy obrana i pokrojoną w kostkę cebulę , smażymy do momentu aż cebula się zeszli. Szparagi myjemy , odcinamy z nich główki, pozostałe części szparagów obieramy i kroimy na mniejsze części, dodajemy do podsmażonej cebuli. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości, główki szparagów wyjmujemy wcześniej uważając żeby się nie rozgotowały.Dodajemy serek topiony i miksujemy zupę za pomocą blendera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz