Składniki:
250 gram masła
0,5 szklanki wody
1 szklanka cukru
4 łyżki kakao
400 gram mleka w proszku
120 gram płatków Corn Flakes pełnoziarnistych Lubella
50 gram suszonej żurawiny
50 gram rodzynek
0,5 szklanki wody
1 szklanka cukru
4 łyżki kakao
400 gram mleka w proszku
120 gram płatków Corn Flakes pełnoziarnistych Lubella
50 gram suszonej żurawiny
50 gram rodzynek
Sposób przygotowania:
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło, cukier oraz kakao, zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia. Do zimnej masy dodajemy mleko w proszku i miksujemy. Dodajemy płatki kukurydziane, rodzynki oraz suszoną żurawinę, wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do formy, wstawiamy do lodówki. Blok kroimy schłodzony.
lubię,ale bez bakalii
OdpowiedzUsuńMam słabość do tego ciasta ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie https://www.facebook.com/ciastovelove/
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńChyba wszyscy z mojego pokolenia mają dobre skojarzenia z blokiem czekoladowym. Ostatnio zaobserwowałam, że ten deser znowu święci triumfy. Sama zaczęłam go przyrządzać bo znalazłam przepis na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-blok-czekoladowy/ Moje dzieci bardzo go polubiły i myślę, że również dla nich ma szansę zostać smakiem dzieciństwa.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń