expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 11 listopada 2016

Sałatka z brokułem i fetą

Z braku pomysłu na kolację przyrządziłam na szybko sałatkę z brokuła, fety, ciecierzycy i papryki, polałam ją sosem czosnkowym z ziołami włoskimi. Wyszła bardzo smaczna, następnego dnia zabrałam ją do pracy.


Składniki:
 1 brokuł
100 gram sera typu feta
0,5 puszki ciecierzycy
1 duża papryka czerwona
Sos czosnkowy z ziołami włoskimi Fanex
Sól do smaku                                                                     
Sposób przygotowania:
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy przez 3 minuty, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Ser kroimy w kostkę, ciecierzycę odcedzamy z zalewy, oczyszczoną paprykę kroimy w paski. Składniki sałatki układamy na talerzu, polewamy sosem czosnkowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz