expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 28 listopada 2016

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Sałatkę przygotowałam na piątkową kolację ze składników które miałam akurat w domu, wyszła lekka, smaczna i sycąca. Przygotowanie jej zajęło mi zaledwie kilka minut, do sałatki użyłam mix sałat Fit&Easy, mają teraz nowe bardziej czytelne opakowania.


Składniki:
1 opakowanie mix sałat Cool Fit&Easy
1 puszka czerwonej fasoli
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
4 łyżki oleju lnianego
Sól, pieprz
2 łyżki ziaren sezamu
Sposób przygotowania:
Tuńczyka i fasolę odsączamy z zalewy, obydwie papryki myjemy i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Do miski przekładamy sałatę, dodajemy pozostałe składniki, wlewamy olej, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, przed podaniem posypujemy ziarnami sezamu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz