Składniki:
2 płaskie chlebki żytnie
4 listki sałaty
2 plastry piersi z kurczaka
1 jajko
0,5 szklanki płatków żytnich Lubella
Sól, pieprz
Słodka papryka
Olej do smażenia
Pikantny ketchup
4 listki sałaty
2 plastry piersi z kurczaka
1 jajko
0,5 szklanki płatków żytnich Lubella
Sól, pieprz
Słodka papryka
Olej do smażenia
Pikantny ketchup
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka lekko rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem oraz słodką papryką, płatki kruszmy. Mięso obtaczamy w rozkłóconym jajku oraz pokruszonych płatkach, smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Płaskie chlebki rozcinamy na pół, układamy po liściu sałaty, usmażone kotlety, polewamy ketchupem, przykrywamy sałatą i wierzchnią częścią chlebka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz