Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki zsiadłego mleka
2 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka cukru waniliowego
3 jabłka
Dodatkowo:
Cukier puder
Olej do smażenia
1,5 szklanki zsiadłego mleka
2 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka cukru waniliowego
3 jabłka
Dodatkowo:
Cukier puder
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na małe kawałki. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zsiadłe mleko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz wbijamy jajka. Całość miksujemy mikserem, dodajemy pokrojone jabłka, mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone racuszki przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz