Składniki:
1 duży brokuł
2 ziemniaki
100 gram sera typu feta
1 jajko
4 łyżki płatków owsianych Lestello
Sól, pieprz
Bułka tarta
Olej do smażenia
2 ziemniaki
100 gram sera typu feta
1 jajko
4 łyżki płatków owsianych Lestello
Sól, pieprz
Bułka tarta
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Broukła dzielimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, pozostawiamy do ostudzenia. Ziemniaki obieramy kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Do miski przekładamy brokuły, ziemniaki i ser fetę, wszystko rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko oraz płatki owsiane. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy małe okrągłe kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Fajny pomysł) )
OdpowiedzUsuń