Składniki:
Muffinki:
1,5 szklanki mąki pszennej
3 jajka
125 gram masła
3/4 szklanki cukru
0,5 szklanki powideł śliwkowych
1 opakowanie przyprawy do piernika
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
Krem cynamonowy:
350 ml. śmietany kremówki 30%
250 gram serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka cukru waniliowego
2 śmietan-fixy
Dodatkowo:
Papilotki do muffinek PapilArt
Posypka cukrowa
3 jajka
125 gram masła
3/4 szklanki cukru
0,5 szklanki powideł śliwkowych
1 opakowanie przyprawy do piernika
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
Krem cynamonowy:
350 ml. śmietany kremówki 30%
250 gram serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka cukru waniliowego
2 śmietan-fixy
Dodatkowo:
Papilotki do muffinek PapilArt
Posypka cukrowa
Sposób przygotowania:
Białka oddzielamy od żółtek, żółtka ucieramy z masłem i cukrem na puszystą masę, ucierając dodajemy powidła śliwkowe. Dodajemy mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą oraz przyprawę do piernika, miksujemy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do papilotek, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
pięknie wyglądają w tych papilotkach
OdpowiedzUsuńprzepyszne :)
OdpowiedzUsuń