5 filetów śledziowych
0,5 szklanki sosu meksykańskiego Fanex
0,5 szklanki ketchupu
2 czerwone papryki
2 cebule
Puszka fasoli czerwonej
Słodka i ostra papryka
Sól do smaku
Płatki chili
Olej do smażenia
0,5 szklanki sosu meksykańskiego Fanex
0,5 szklanki ketchupu
2 czerwone papryki
2 cebule
Puszka fasoli czerwonej
Słodka i ostra papryka
Sól do smaku
Płatki chili
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Śledzie przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez 2 godziny, kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w cienkie paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, dodajemy do cebuli, smażymy do momentu aż zmięknie. Wlewamy sos meksykański i ketchup, lekko podgrzewamy, doprawiamy do smaku słodką i ostrą paprykę, płatkami chili oraz solą. dodajemy odsączoną fasolę, dokładnie mieszamy, pozostawiamy do ostudzenia. Przekładamy śledzie i delikatnie mieszamy, wstawiamy do lodówki, śledzie najlepiej smakują drugiego dnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz