expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 22 listopada 2016

Krówkowe szyszki z prosa

Szyszki zawsze przyrządzałam z ryżu preparowanego tym razem postanowiłam przyrządzić z prosa ekspandowanego Lestello. Wyszły bardzo smaczne i proste do przygotowania, możemy je przygotować gdy nie mamy zbyt dużo czasu. W moim rodzinnym domu dość często gościły na stole podczas różnych imprez rodzinnych.

Składniki:
200 gram krówek
125 gram masła
1 łyżeczka kakao
100 gram prosa ekspandowanego Lestello
Sposób przygotowania:
Na patelni rozpuszczamy krówki z łyżką masła, zdejmujemy z ognia, dodajemy pozostałe masło, mieszamy do momentu aż się rozpuści. Wsypujemy proso eksponowane, całość dokładnie mieszamy, łyżką nabieramy porcję masy i formujemy okrągłe kule. Układamy na tacy wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawiamy do zastygnięcia.


2 komentarze: