expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 6 listopada 2016

Papryki faszerowane makaronem i indykiem

Papryki faszerowane przygotowałam na kolację, wyszły bardzo smaczne i sycące, po upieczeniu ładnie się prezentują. Możemy je przyrządzić na obiad lub imprezę rodzinną, doskonale smakują na ciepło polane ketchupem. Do dania użyłam makaronu od firmy Malma


Składniki:
5 papryk czerwonych
300 gram piersi z indyka
5 gniazd makaronu Malma-capellini nidi 
200 gram pieczarek
200 gram sera żółtego
Mała puszka kukurydzy
Sól, pieprz
Przyprawa do indyka
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę, oprószamy przyprawą do indyka i obsmażamy na rumiany kolor na oleju. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Pieczarki kroimy w cienkie plastry podsmażamy na oleju po smażeniu mięsa, odkładamy na talerz. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, część sera odkładamy do posypania wierzchu, resztę łączymy razem z makaronem, podsmażonym mięsem, pieczarkami i odsączoną kukurydzą, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Papryki myjemy, ścinamy wierzchnią część z ogonkiem, ze środka usuwamy gniazda nasienne. Papryki napełniamy przygotowanym farszem, wierzch posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz