Składniki:
1 różyczka z brokułami
250 gram piersi z indyka
1 papryka czerwona
1 mała puszka kukurydzy
1 puszka cieciorki
4-5 łyżek majonezu
Sól, pieprz
Czubryca zielona Swojski Wyrób
Przyprawa do indyka
Słodka i ostra papryka
Olej do smażenia
250 gram piersi z indyka
1 papryka czerwona
1 mała puszka kukurydzy
1 puszka cieciorki
4-5 łyżek majonezu
Sól, pieprz
Czubryca zielona Swojski Wyrób
Przyprawa do indyka
Słodka i ostra papryka
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Piersi z indyka kroimy w plastry, nacieramy przyprawą do indyka, słodka i ostrą papryką oraz solą, odstawiamy na godzinę do lodówki. Podsmażamy na złoty kolor, ostudzone mięso kroimy w kostkę. Brokuły odcinamy, dzielimy na mniejsze różyczki, w garnku zagotowujemy wodę, lekko solimy, wrzucamy różyczki brokułów, gotujemy przez 2 minuty od zagotowania, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Kukurydzę i ciecierzycę odsączamy z zalewy, paprykę kroimy w cienkie paski. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki żeby wszystkie składniki się przegryzły.
Kocham takie szybkie i bardzo dobre sałatki. A połączenie indyka i brokuła szczególnie lubię. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/