Składniki:
250 gram makronu Fusilli Malma
300 gram piersi z indyka
0,5 puszki czerwonej fasoli
Pół puszki kukurydzy konserwowej
Pół puszki groszku
1 duża czerwona papryka
Pęczek szczypioru
3-4 łyżki majonezu
2 łyżki pikantnego ketchupu
Sól, pieprz
Przyprawa do indyka
Olej do smażenia
300 gram piersi z indyka
0,5 puszki czerwonej fasoli
Pół puszki kukurydzy konserwowej
Pół puszki groszku
1 duża czerwona papryka
Pęczek szczypioru
3-4 łyżki majonezu
2 łyżki pikantnego ketchupu
Sól, pieprz
Przyprawa do indyka
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę, oprószamy przyprawą do indyka, dokładnie mieszamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Obsmażamy na rozgrzanym oleju, przekładamy na talerz i pozostawiamy do ostudzenia. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z niewielką ilością oleju według przepisu na opakowaniu. Kukurydzę, fasolę i groszek odcedzamy z zalewy, umytą paprykę kroimy w paski, szczypiorek drobno siekamy. Do ostudzonego makaronu dodajemy ostudzonego indyka oraz pozostałe warzywa. Dodajemy majonez, ketchup i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę wstawiamy na kilka godzin do lodówki żeby wszystkie składniki połączyły się ze sobą.
Bardzo fajny pomysł na smaczną i pożywną sałatkę :)
OdpowiedzUsuń