Składniki:
0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki
3 łyżki suszonego szczypiorku Tradismak
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pektosoli
3 łyżki suszonego szczypiorku Tradismak
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pektosoli
2 łyżki przyprawy Jager mix Tradismak
Sposób przygotowania:
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy suszony szczypiorek oraz wszystkie przyprawy, wlewamy zimną wodę. Masę dokładnie wyrabiamy i przekładamy do foremki aluminiowej, wierzch wyrównujemy łyżką maczaną w zimnej wodzie. Foremkę z mięsem zawijamy folią i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Mięso wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone pozostawiamy do ostudzenia, przed krojeniem wstawiamy do lodówki i mocno schładzamy.
Chcialabym choć raz przeczytać przepis z użyciem normalnych przypraw / majeranek, pieprz, papryka itp/ bez tych mieszanek Tradismaku
OdpowiedzUsuń