expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sobota, 12 listopada 2016

Zapiekanka wiejska

Zapiekanka bardzo często gości w mojej kuchni, jest bardzo prosta do przygotowania i smaczna, możemy ją przygotować w każdej chwili. Do zapiekanki użyłam makaronu od firmy Malma


Składniki:
250 gram makaronu Penne Rigate Malma
150 gram pieczarek
1 papryka czerwone
150 gram kiełbasy wiejskiej
1 cebula
100 gram sera żółtego
Olej do smażenia
Sól, pieprz
Słodka i ostra papryka
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Pieczarki i kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę i paprykę kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę, paprykę, kiełbasę i pieczarki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Dodajemy do ugotowanego makaronu i dokładnie mieszamy aby składniki połączyły się ze sobą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 20 minut. 




2 komentarze: