- Jajka faszerowane to bardzo doskonała przekąska na świąteczny stół wielkanocny.Ja bardzo często podaję na różne uroczystości rodzinne.
-
Składniki: - 10 jajek ugotowanych na twardo
500 gram pieczarek
majonez
sól,pieprz
przyprawa maggi
olej do smażenia
oliwki do dekoracji - Sposób przygotowania:
- Pieczarki umyć i pokroić na mniejsze kawałki,usmażyć na oleju,ostudzić.Jajka przekroić na pół wydrążyć żółtka.Pieczarki i żółtka zmielić w maszynce do mielenia mięsa.Dodać 3 łyżki majonezu ,doprawić solą,pieprzem i przyprawą maggi.Dokładnie wymieszać .Napełniać połówki jajek za pomocą worka cukierniczego lub łyżki.Udekorować majonezem,na każdej połówce ułożyć połówkę oliwki.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz