expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 18 maja 2015

Jajka faszerowane pieczarkami

  • Jajka faszerowane to bardzo doskonała przekąska na świąteczny stół wielkanocny.Ja bardzo często podaję na różne uroczystości rodzinne.



  • Składniki:
  • 10 jajek ugotowanych na twardo

    500 gram pieczarek

    majonez

    sól,pieprz

    przyprawa maggi

    olej do smażenia

    oliwki do dekoracji
  • Sposób przygotowania:
  • Pieczarki umyć i pokroić na mniejsze kawałki,usmażyć na oleju,ostudzić.Jajka przekroić na pół wydrążyć żółtka.Pieczarki i żółtka zmielić w maszynce do mielenia mięsa.Dodać 3 łyżki majonezu ,doprawić solą,pieprzem i przyprawą maggi.Dokładnie wymieszać .Napełniać połówki jajek za pomocą worka cukierniczego lub łyżki.Udekorować majonezem,na każdej połówce ułożyć połówkę oliwki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz