Kapustę przekładamy do garnka ,dodajemy listki laurowe,ziele angielskie,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości przez około godzinę.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Ostudzoną odciskamy i kroimy.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki ,cebulę kroimy w półplasterki.Na rozgrzana patelnię wlewamy olej i dodajemy pieczarki, cebulę i smażymy.Dodajemy pokrojoną kapustę i ugotowany makaron.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą ,doprawiamy do smaku solą,pieprzem i majerankiem.Smażymy przez 5 minut ciągle mieszając.
dawno takich nie robiłam,,ale mi smaka narobiłaś..
OdpowiedzUsuńPolecam są pyszne:)
OdpowiedzUsuńTak przygotowane łazanki są rzeczywiście pyszne. Robię je bardzo podobnie.
OdpowiedzUsuńWysłałam do Ciebie wiadomość na e-mail.
Dziękuję:)
OdpowiedzUsuń