- Bardzo smaczny i efektowny torcik na zimno . Jest lekki i delikatny w smaku , Winogrona doskonale się komponują z masą śmietanową .
-
Składniki:
- 0,5 kilograma winogron różowych
700 ml. Śmietany 30%
2 galaretki cytrynowe
2 galaretki fioletowe
0,5 opakowania okrągłych biszkoptów - Sposób przygotowania:
-
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w szklance gorącej wody , odstawiamy do stężenia . Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno ,dodajemy tężejące galaretki , dokładnie miksujemy.
-
Na biszkopty wykładamy połowę ubitej śmietany ,układamy umyte i osuszone winogrona i wykładamy pozostałą część śmietany ,wyrównujemy .
-
Wygląda naprawdę przeuroczo.. I tak dziewczęco! :) Śliczny i na bank smaczny! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję , torcik jest bardzo smaczny:)
OdpowiedzUsuń