- Prosta i bardzo smaczna sałatka do obiadu z ogórków z dodatkiem szczypiorku i cebulki z sosem śmietanowym .
-
Składniki:
- 0,5 kilograma ogórków zielonych
pęczek szczypiorku
1 cebulka
0,5 szklanki śmietany 18%
sól,pieprz
cukier
sok z cytryny - Sposób przygotowania:
- Ogórki obieramy , kroimy nożem w cienkie pasterki. Delikatnie solimy i pozostawiamy na kilka minut aby ogórki zmiękły, delikatnie odciskamy z nadmiaru Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Śmietanę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Dodajemy do pozostałych składników, dokładnie mieszamy .
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz