expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 25 maja 2015

Pikantna pasta serowa

  • Bardzo smaczna pasta serowa z dodatkiem kminku o lekko pikantnym smaku. Często robię tą pastę na śniadania.
  • Składniki:
  • 250 gram półtłustego sera białego

    100 gram sera rokpol

    2 jajka ugotowane na twardo

    0,5 szklanki śmietany 18%

    1 łyżka masła

    0,5 łyżeczki musztardy

    ¼ łyżeczki papryki ostrej

    1 łyżeczka kminku

    sól
  • Sposób przygotowania:
  • Do miski przekładamy ser biały,ser rokpol,jajka ,śmietanę,masło i miksujemy za pomocą blendera na gładką masę.Pastę doprawiamy do smaku papryką,solą i musztardą.Kminek przelewamy gorącą wodą i dodajemy do pasty.Dokładnie wszystko mieszamy.
  • Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz