expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 19 maja 2015

Łazanki z pieczarkami i kapustą kiszoną

  • Smaczne danie na piątkowy obiad.

  • Składniki:
  • 500 gram kiszonej kapusty

    500 gram pieczarek

    250 gram makaronu łazanki

    1-2 cebule

    2 listki laurowe

    3 ziela angielskie

    sól,pieprz

    majeranek

    olej
  • Sposób przygotowania:
  • Kapustę przekładamy do garnka ,dodajemy listki laurowe,ziele angielskie,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości przez około godzinę.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Ostudzoną odciskamy i kroimy.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki ,cebulę kroimy w półplasterki.Na rozgrzana patelnię wlewamy olej i dodajemy pieczarki, cebulę i smażymy.Dodajemy pokrojoną kapustę i ugotowany makaron.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą ,doprawiamy do smaku solą,pieprzem i majerankiem.Smażymy przez 5 minut ciągle mieszając.




4 komentarze:

  1. dawno takich nie robiłam,,ale mi smaka narobiłaś..

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak przygotowane łazanki są rzeczywiście pyszne. Robię je bardzo podobnie.
    Wysłałam do Ciebie wiadomość na e-mail.

    OdpowiedzUsuń