Składniki:
1 kilogram kapusty kiszonej
Garść suszonych grzybów
1 duża cebula
500 gram makaronu łazanki
5 ziaren pieprzu
3 ziarna ziela angielskiego
2 listki laurowe
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Garść suszonych grzybów
1 duża cebula
500 gram makaronu łazanki
5 ziaren pieprzu
3 ziarna ziela angielskiego
2 listki laurowe
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Namoczone wcześniej grzyby gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy i drobno kroimy. Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy listek laurowy oraz ziarna pieprzu i ziela angielskiego, gotujemy do miękkości. Ostudzoną odciskamy z nadmiaru wody, drobno koimy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Obraną cebulę kroimy w kostkę ,podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone grzyby, kapustę oraz makaron. Chwilę razem smażymy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz