Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki cukru pudru
2 jaka
100 gram masła
3 łyżki miodu
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody
Dodatkowo:
Mąka do podsypania
Cukier trzcinowy do posypania
0,5 szklanki cukru pudru
2 jaka
100 gram masła
3 łyżki miodu
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody
Dodatkowo:
Mąka do podsypania
Cukier trzcinowy do posypania
Sposób przygotowania:
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy posiekane zimne masło, jajka, cukier puder, cynamon, sodę oraz miód. Zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na mniejsze części, układamy na podsypanej stolnicy, wałkujemy na grubość 0,5 cm., za pomocą foremek wycinamy ciasteczka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy cukrem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasteczka doskonale smakują z winem Monte Santi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz