Składniki:
0,5 kilograma filetów śledziowych
1 słoik suszonych pomidorów
4 łyżki marynowanych kaparów
2 cebule
1 łyżeczka czerwonego pieprzu
1 szklanka oleju
1 słoik suszonych pomidorów
4 łyżki marynowanych kaparów
2 cebule
1 łyżeczka czerwonego pieprzu
1 szklanka oleju
Sposób przygotowania:
Filety śledziowe przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez 2-3 godziny w zależności jak są słone śledzie, odsączamy z wody i kroimy na małe kawałki. Pomidory suszone odsączamy z zalewy, kroimy na pół, cebulę obieramy, kroimy w pióra, sparzamy gorącą wodą. W słoiku śledzie układamy warstwami z suszonymi pomidorami, kaparami oraz cebulę. Całość zalewamy olejem, słoik zakręcamy i wstawiamy do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz