Składniki:
1,5 kilograma schabu
300 gram suszonych owoców Helio
Przyprawa do wieprzowiny
Słodka i ostra papryka
Sól
1/4 szklanki oleju
300 gram suszonych owoców Helio
Przyprawa do wieprzowiny
Słodka i ostra papryka
Sól
1/4 szklanki oleju
Sposób przygotowania:
Schab dokładnie myjemy, osuszamy, ostrym długim nożem wycinamy w środku otwór przez całą długość mięsa. Przyprawy łączmy z olejem i nacieramy mięso, owoce suszone wciskamy w wycięty otwór w mięsie, przekładamy do miski, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy na noc do lodówki. Schab przekładamy do rękawa do pieczenia, z obydwu stron związujemy sznurkiem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony schab przed podaniem kroimy w plastry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz