Składniki:
2 kilogramy kapusty kiszonej
500 gram łuskanego żółtego grochu
2 cebule
Sól, pieprz
Majeranek
2 listki laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu
Olej do smażenia
500 gram łuskanego żółtego grochu
2 cebule
Sól, pieprz
Majeranek
2 listki laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz listki laurowe. Wlewamy wodę, i gotujemy do miękkości na małym ogniu, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Groch wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na oleju. Kapustę drobno siekamy, dodajemy razem z grochem do podsmażonej cebuli i przez kilka minut razem dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz