Składniki:
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
200 gram sera żółtego
Przyprawa do indyka
Sól, pieprz
Olej do smażenia
1 papryka zielona
200 gram sera żółtego
Przyprawa do indyka
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawa do indyka, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski. Karelosse kroimy na pół, wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy wierzch zapiekanki. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Zapiekanka podajemy polaną ketchupem.
Takie zapiekanki mogłabym jeść codziennie. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/