Składniki:
0,5 kilograma filetów śledziowych
1 mały słoik opieniek marynowanych
2 czerwone cebule
5 ogórków konserwowych
1/4 szklanki oleju lnianego
1/3 szklanki zalewy z grzybów
1 łyżka ziaren czerwonego pieprzu
Pół pęczka natki pietruszki
1 mały słoik opieniek marynowanych
2 czerwone cebule
5 ogórków konserwowych
1/4 szklanki oleju lnianego
1/3 szklanki zalewy z grzybów
1 łyżka ziaren czerwonego pieprzu
Pół pęczka natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez 3 godziny, odcedzamy i kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, ogórki kroimy w pół plasterki, grzyby odcedzamy z zalewy, natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wlewamy olej oraz zalewę z grzybów, dodajemy ziarna pieprzu i mieszamy. Śledzie przekładamy w słoiki i wstawiamy do lodówki żeby składniki się połączyły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz