expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 19 lipca 2016

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką

Bardzo smaczna surówka do obiadu z czerwonej kapusty, marchewki oraz pora, często przyrządzam ją do dań mięsnych. 

Składniki:
0,5 główki kapusty czerwonej
1 marchewka
kawałek pora
sól,pieprz
cukier
sok z cytryny
olej
Sposób przygotowania:
Kapustę szatkujemy na szatkownicy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach, jeśli jest poszatkowana to lekko solimy, pozostawiamy na kilka minut żeby zmiękła. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pól plastry. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.

1 komentarz:

  1. Czerwona kapusta sama zmięknie bez rozcierania z solą i cukrem?

    OdpowiedzUsuń