Składniki:
0,5 kilogram mięsa z szynki
3 łyżki pestek dyni
1 jajko
2 łyżki bułki tartej razowej
1 łyżka musztardy Dijon
Sól, pieprz
Bułka tarta razowa do panierowania
Olej do smażenia
3 łyżki pestek dyni
1 jajko
2 łyżki bułki tartej razowej
1 łyżka musztardy Dijon
Sól, pieprz
Bułka tarta razowa do panierowania
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Szynkę kroimy na mniejsze kawałki, mielimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, pestki dyni oraz musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Z masy mięsnej formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i układamy kotlety. Smażymy na złoty kolor z obydwu stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wstawiamy na pół godziny piekarnika, pieczemy w temperaturze 160 stopni.
Bułkę tartą można kupić w sklepie-Klik
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz