expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 14 lipca 2016

Tortilla z kabanosami

Tortille z kabanosami stanowią smaczną i szybką przekąskę, przyrządziłam je na kolację ale również często przyrządzam je do pracy zamiast kanapek. Warzywa i kabanosy doskonale się komponują z sosem tysiąca wysp.

Składniki:
4 placki tortilli Fanex
250 gram kabanosów
1 papryka czerwona
1 ogórek zielony
1 główka sałaty rzymskiej
Sos tysiąca wysp Fanex
Sposób przygotowania:
Kabanosy kroimy na pół, oczyszczoną paprykę kroimy w paski, obranego ogórka kroimy w słupki. Sałatę dokładnie myjemy, osuszamy. Na każdym placku tortilli układamy kilka listków sałaty, paski papryki i ogórków oraz kabanosy, polewamy sosem. Zwijamy składając boki do środka, układamy na grillu elektrycznym lub suchej patelni grillowej i lekko opiekamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz