expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 5 lipca 2016

Sałatka z rukolą i młodymi buraczkami

Lekka i smaczna sałatka do obiadu z rukolą, buraczkami, jabłkiem i ogórkami małosolnymi. Doskonale pasuje do dań mięsnych lub grilla.

Składniki:
3 garście rukoli
4 ugotowane młode buraczki
3 ogórki małosolne
1 jabłko
Olej z pestek dyni
Sól morska o`Sole
Pieprz kolorowy
Prażone ziarna
Sposób przygotowania:
Ugotowane buraczki i jabłko obieramy, razem z ogórkami małosolnymi kroimy w kostkę, przekładamy do miski, dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Rukolę płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, układamy na talerzu, wykładamy sałatkę z buraczków, wierzch posypujemy prażonymi ziarnami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz