Składniki:
250 gram makaronu z grochu świderki Fabijańscy
2 małe cukinie
1 papryka czerwona
1 mała cebula
300 gram fasoli szparagowej
150 gram sera żółtego
Olej kokosowy do smażenia
Sól, pieprz
Słodka i ostra papryka
2 małe cukinie
1 papryka czerwona
1 mała cebula
300 gram fasoli szparagowej
150 gram sera żółtego
Olej kokosowy do smażenia
Sól, pieprz
Słodka i ostra papryka
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, Fasolkę myjemy, usuwamy końce, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą , lekko solimy i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Cukinię myjemy, nie obierając kroimy w pół plasterki, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, cebulę kroimy w kostkę, wszystko lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Warzywa łączymy z makaronem i fasolką, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wszystko dokładnie mieszamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, ser żółty ścieramy na tarce, posypujemy wierzch zapiekanki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz