4 kotlety schabowe
100 gram świeżych kurek
1 cebula
1 łyżka masła
Sól, pieprz
Olej do smażenia
1 jajko
Bułka tarta do panierowania
Wykałaczki
100 gram świeżych kurek
1 cebula
1 łyżka masła
Sól, pieprz
Olej do smażenia
1 jajko
Bułka tarta do panierowania
Wykałaczki
Sposób przygotowania:
Cebule obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na roztopionym maśle, dodajemy umyte i pokrojone kurki. Całość smażymy przez kilka minut, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, odstawiamy do ostudzenia. Kotlety lekko rozbijamy, oprószmy solą oraz pieprzem, na każdy kotlet nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką.
Bardzo fajny pomysł na obiad, na sam widok roladek aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuń